Odjednom smo svi kod kuće. Tamo gdje bi se trebali osjećati najsigurnije i najljepše. No mnogi i dalje osjećaju nelagodu i ne sigurnost.
Ovo je vrijeme za obitelji da se povežu, za prijatelje da ojačaju svoja prijateljstva i za roditelje da se igraju sa svojom djecom.

Ovo nas vrijeme uči prioritetima i vrijednostima. Što nam je zaista bitno i bez čega zaista ne možemo?!
Moramo naučiti cijeniti vrijeme, ljude koje imamo u svojim životima, moramo prestati žuriti i zaboravljati jedni druge radi obaveza.

Trebamo biti humani, bolji i svjesniji svega.

Ovo nas vrijeme uči da budemo ljudi, da brinemo, volimo i sudjelujemo u društvu na odgovoran način. Ovo vrijeme nije naš neprijatelj, već netko tko nas je sve okupio tako da nas je razdvojio.

Sada nije važno tko je od kuda, što radi ili što želi. Svi imaju istu želju, da sve ovo prođe što prije i sa što manje posljedica.
Zato se u vlastitoj tišini zapitajte što mogu ja promijeniti kod sebe, za svoju dobrobiti i dobrobiti drugih.
Što mogu prihvatiti, otpustiti i oprostiti.
Sada imate vremena presložiti svoju unutrašnjost, biti bolji jedni prema drugima, pomagati, biti ne sebični i svjesni važnosti prirode.
Sve je povezano i svi smo povezani, ovismo jedni o drugima i tu smo da iz svega ovoga izađemo kao još veći ljubitelji ljudi, prirode, života i zdravlja.

A sada radite na svojim promjenama, jer svi imamo prostora biti bolji.


Autor: Andrea Štimac