Iako treba živjeti u sadašnjem trenutku i ne obazirati se previše na prošlost, od velike je važnosti poznavati pretke, njihova imena, obiteljsko stablo i sudbinu.
Istraživanja su pokazala da velika većina ljudi slabo poznaje svoje pretke, iako je za nas važno poznavati ih sve do sedmog koljena. Tradicija poštivanja i poznavanja predaka, u današnjem je vremenu skoro pa potpuno zaboravljena.

Obiteljsko stablo

Obiteljsko stablo simbolizira nas. Gdje su listovi naša djeca, a korijeni naši preci.Poznavajući prošlost predaka, upoznajete svoje korijenje, gene i mogućnosti.
Ako se čovjek ne interesira za pretke, on je također lišen njihove pomoći i podrške, koja ponekad spašava život. Ako čovjek ima nesređene odnose sa svojim roditeljima, bakama ili djedovima, upravo na tom mjestu blokira se protok energije roda.

Bilo kakve negativne emocije poput bijesa, mržnje, ne prihvaćanja ili osuđivanja ometaju tok snage roda i transformiraju energiju u rušilačku i negativnu.

Zato je potrebno njegovati obiteljske odnose sa živućom familijom, te također dostojno ispratiti pokojne.

Sedam generacija

Sedam pokoljenja čovjeka simbolizira sedam energetskih centara odnosno čakri. Svaka generacija u našem životu formira određene aspekte.

Prva generacija-ja.
Druga generacija-roditelji (2 osobe): formiraju tijelo, zdravlje i prenose gene
Treća generacija-bake i djedovi (4 osobe): odgovorni su za intelekt, sposobnosti i talente.
Četvrta generacija-prababe i pradjedovi (8 osoba): čuvari su harmonije, radosti u životu i materijalnog blagostanja
Peta generacija-roditelji pradjedova (16 osoba): su odgovorni za sigurnost u životu.
Šesta generacija- bake i djedovi pradjedova (32 osobe) omogućuju vezu s tradicijom, simboliziraju 32 zuba, gdje je svaki zub povezan sa svakim pretkom. Ako imate problem sa zubima, trebate uspostaviti dobre odnose s precima. Izmolite ih u molitvama.
Sedma generacija-pradjedovi pradjedova (64 osobe): odgovorni su za grad i državu, te dom u kojem živimo.

Ako želite podršku i pomoć svog roda, potrebno je poznavati njihov život i sudbinu. Također za svakog izmoliti molitvu. Tako se dobiva blagoslov za ispunjenje zavjetnih želja.


Autor: Andrea Štimac