Što se tiče treme, pa trema može biti dobar drive. I mene uhvati kad idem na neke bitnije sastanke, to je normalno, ljudski, pa uzbudljivo je ići na pregovore oko nečeg bitnog nam u životu. Osobno koristim tehnike meditacije za umirivanje uma, što ne znači da neću osjetiti tremu kad dođem  do mjesta sastanka. No, ako vam je trema kamen oko vrata, pa zbog nje i zamuckujete, i pretjerano se znojite, i ne možete kontrolirati što govorite, onda je najbolje da prije intervjua radite nešto što će vas umiriti i strukturirati u vašim mislima.

Neki će tremu rješavati tako da će sat vremena prije odmarati, neki da će visiti na telefonu s frendom ili frendicom kako bi dobili podršku, neki će nazvati nekog člana obitelji pa s njim rješavati svoje nedoumice i strahove. Uglavnom je bitno da se ta trema, koja je u svima nama, ne pretvori u znoj i suze.

Šalim se malo, jer u konačnici, svaka reakcija kandidata na intervjuu zbog treme je moguća. Ja bi samo kratko preporučila ljudima koji idu na intervju.

Nemojte puno vrtjeti po glavi kaj bu bilo ili ne bude bilo na intervjuu. Pripremite se na pitanja koja su većinom uobičajena. Ima ih na internetu. I odgovarajte iskreno. Ako vas poslodavac pita za vaše mane, nemojte vaše vrline pretvarati u mane u cilju da se što ljepše predstavite. Budite svoji iI to uvijek ispadne najbolje.


Autor: Mirta Škaljac