Što je super plaća u današnje vrijeme? Je li to plaća u visini 15000 kuna koju poslodavac isplaćuje svaki treći mjesec? Ili je to plaća od 4000 kn koja dolazi redovito? Ili je to plaća od 50 000 kuna zbog koje si sa svojom djecom jednom u mjesec dana? Što je to super plaća? I za što se zapravo u pregovorima za plaću borimo? Ja bi rekla da postoji jedino adekvatna plaća, adekvatna naknada u novcu za rad koji radnik ulaže.

Možda malo zvuči utopistički, ali prema mom mišljenju stvarno treba znati puno faktora kako bi mogli reći koja je to plaćica koja nam je baš supač. Po meni nema borbe za plaću. Plaću dogovaraš na intervjuu kad se prvi put zapošljavaš u nekoj firmi. Kasnije, kada već imaš rezultate iza sebe u toj firmi možeš pregovarati o većoj plaći, ili boljim financijskim i nefinancijskim uvjetima rada.

Mnogim istraživanjima je dokazano da plaća i nije baš neki motivator za rad. Da, moramo ju imati, da, mora nam zadovoljiti naše životne potrebe, da, veseli nas kad si nakon povećanja plaće možemo kupiti neke skupe cipele ili otići na neko egzotično putovanje, ali plaća kao plaća nije dugotrajni faktor zadovoljstva na radnom mjestu. Ne tvrdim ja da ne treba ispregovarati što bolju plaću, jer je i to u konačnici naš osobni rezultat. Međutim, ako imamo osjećaj da se za to borimo, onda bolje ne boriti se.


Autor: Mirta Škaljac