Kapitalističko i industrijsko vrijeme izrodilo je mnoge nepravde, nesrazmjere i nepravilnosti. Uglavnom novac i moć igraju vodeću ulogu, gdje je sve podređeno ciljevima i profit. No, nalazimo se u novom vremenu , kada upoznajemo duhovni svijet i proširujemo svjesnost. Dostupne su nam informacije i znanje, koje moć i važnost daje nama, ljudima. Tu moć koju ljudi često ne shvaćaju i ne koriste.

Svijet je pred kapitalističkim izazovima, nagomilao je svega puno i previše i konkurentnost je velika. Upravo i ne održiva. Zato se javlja velika potreba za managerima i liderima koji osim poznavanja poslovnosti i ekonomije, sve odluke donose u skladu s duhovnim zakonima. To znači da veliku važnost dajemo ljudima, zajednici i priliku osim da zarade, također da se radeći za nas osjećaju dobro i ispunjeno.

Potrebno je ulagati ne samo materijalno, već i duhovno, odnosno ljudski. Pomoći i razumjeti ljudske potreba, vidjeti širu sliku svih bogatstava koje Zemlja ima, u djelatnicima vidjeti stvarne potencijale i nagraditi svaki trud.

Spiritualni lider su potrebniji nego ikada. Oni ne trče za novcem i profitom, oni slažu priču na pošten i korektan način za sve ljude. Oni znaju da sve ulaganje je energija koja se vraća i iz tog razloga pažljivo donose odluke imajući na umu sve prirodne resurse, ekologiju, iskorištenost potencijala i ekonomiju.
Osim potrebnih znanja za razvoj poslovanja, važno je temelje graditi s čistim namjerama i korektno za sve sudionike poslovnih procesa.

Ako vodiš ili želiš voditi poslovne procese, educiraj se na području spiritualnosti, te implementiraj to znanje u svoj tim i poslovanje. Više nego ikada, potrebni su lider s čistim i dobrim, te osviještenim namjerama poslovanja.


Autor: Andrea Štimac