Živimo u vremenu velikih promjena koje su se u vrlo kratkom periodu počele odražavati na našu svakodnevicu. Sve na što smo navikli i što smo vrlo često prihvaćali pod normalnim preko noći postalo je nedostupno i nedostižno. Dok mnogi vjeruju u različite teorije zavjere, pred nama su velike promjene u spiritualnom ali i ekonomskom pogledu. Puno toga se sada događa iza scene. Od svakog od nas traži se da odigra ulogu velike odgovornosti u svakom smislu. Već smo pisali o prelasku u petu dimenziju, a ovo je upravo početak toga. Nepotrebno je gomilati zalihe, biti sebičan ili ugrožavati druge. Peta dimenzija je dimenzija ljubavi gdje dolazi do osviještenosti da smo svi povezani i da smo svi jedno. Potreban je rad na sebi i to je jedan od razloga zašto smo zatvoreni kod kuće i zašto više nego ikada možemo zaviriti u unutrašnjost. Nedostupni su nam sadržaji na koje smo navikli i ostajemo u domu sa svojim ukućanima s kojima se treba ponovno povezati te sa samim sobom kako bi se presložili i odbacili ono što nam više ne služi. Prvo što se traži od nas je rad na svom osobnom razvoju gdje trebamo prije svega osvijestiti i biti zahvalni na svemu što imamo upravo sada u trenutku kada smo puno toga izgubili. Drugo što se traži od nas je pomaganje potrebitima i bližnjima. Vrijeme je tranzicije i potrebno je ukloniti sve negativnosti iz sebe kao i potrebu kontrole. Ako ste na primjer ljuti, prestrašen, bijesni ili u strahu time stvarate lošu vremensku liniju jer upravo to privlačite u svoj život. Za cijeli kolektiv od velike je važnosti biti u vjeri, raditi na sebi, osvijestiti vrijeme, prepoznati važnost prirode i ljudi koji vas okružuju te otpustiti zastarjele obrasce ponašanja i vrijednosti koji više ne služe. Nije potrebno nikoga slijediti, potrebno je prihvatiti sve dijelove sebe i povezati se s božanskim. Ovo je vrijeme kada treba njegovati ljubav prema sebi i drugima, ljubav prema prirodi i prema životu.

Preporuke

Meditacija

Meditacijom umirujemo um, osvještavamo sadašnji trenutak i u njoj možemo doći do odgovora koji su nam potrebni. Molitva je razgovor nas prema Bogu, a meditacija je razgovor Boga prema nama.

Čišćenje

Kao što treba očistiti negativnosti iz vlastitog ponašanja i navika, tako treba očistiti dom od negativnih energija. Urednost i higijena prostora u kojem živimo je bitna za protok energije koja će nam služiti. Osim što perete ruke, operite i potrebne dijelove svojeg srca.

Ljubav

Osvijestite važnost vremena kojeg imate na raspolaganju i sve što činite, činite s dobrim namjerama, iz srca i povezano s božanskom energijom.

Konzumacija

Sve čemu se izlažete, riječi koje izgovarate, razgovori kojima prisustvujete, filmovi koje gledate i knjige glazba, sve to oblikuje dušu i osobnost. Više nego ikad potrebno je osvijestiti važnost toga što puštate u život i biti na strani radosti, mira, harmonije i solidarnosti.

Odgovornost

Od nas se traži odgovornost prema vlastitom zdravlju i zdravlju ugroženih. Odgovornost se također odnosi i na emocije, odnosno na uravnoteženo I harmonično ponašanje u ovom neizvjesnom vremenu koje nas je zadesilo.

Uzemljenost

Nepotrebno je paničariti i biti u strahu te kao suprotnost tome treba biti u doticaju sa Zemljom, podlogom, prirodom, kuhinjom, i ostalo što čini nas uzemljuje. Sami odlučujemo hoćemo li biti dio panike i histerije ili ćemo shvatiti da se sve ovo događa radi potrebnih promjena koje donosi novo vrijeme.


Autor: Andrea Štimac