Postoji nepisano pravilo u poslovnom svijetu, a to je stil odijevanja. Kako bi izgledali profinjeno, moderno, uredno I stilizirano, donosimo popis 10 komada odjeće koje morate imati u svom ormaru.

1. Mala crna haljina

Klasična, jednostavna i ovisno o vašoj figure, ona koja Vam savršeno pristajte! Bitno je da prati Vašu liniju i da se ugodno osjećate u njoj.

2. Klasični sako

Upravo onaj koji ćete ponekad iskombinirati uz suknju, ponekad uz hlače, a petkom možda i na traperice. Bitno je da je jednostavnih linija, umirujuće, tamne boje i lagane teksture. Naše preporuke su crni, bijeli, sivi i bež, kako bi izgledali profinjeno i elegantno.

3. Klasične hlače

Najpopularnije su one s elastinom, koje su istovremeno udobne, ne gužvaju se i pristaju svakom obliku tijela. Od ostalih boja također preporučujemo tamno sive, tamno plave, smeđe i bordo. Tamne boje su poslovne boje, a isto možete upotpuniti bijelom košuljom ili bluzom.

4. Bijela košulja/bluza

Danas imamo veliki broj krojeva, od onih romantičnih s volanima do klasičnih, strukiranih. Bitno je da je ispeglana, osvježena bijela boja, nikako isprana, koja postane sivkasta i djeluje  iznošeno. 

5. Efektna torba

Torbe puno govore o karakteru žena. Iznutra trebaju biti organizirane i samo s potrebnim stvarima koje se koriste. Najbolje su ponovno tamne boje ili neutralne: crna, siva, smeđa, bordo, bež ili bijela. Ne preporučujemo nikakve natpise, privjeske ili kič bilo kakve vrste. 

6. Profinjen nakit

Od nakita se uglavnom nose manji, sitniji detalji, nikako veliki modni dodaci ili nešto šarenih boja. Preporučujemo srebrne ili zlatne naušnice, te lančić ili narukvicu u istim bojama. Izbacite sve vidljive modne dodatke tipa marame, ukosnice, rajfove i slično. 

7. Ravne cipele

Najčešće se nose balerinke ili neke minimalističke, crne cipele bez pete. No ako trebate djelovati dominantnije, radije obucite salonke srednje visokih potpetica i zauzmite svoj stav uspješne poslovne žene.


Autor: Andrea Štimac