Novo desetljeće donosi povratak prirodi i povezanosti sa njom. Sljedeće desetljeće obilježit će život bez plastike. Roditelji će djecu učiti ekološkim metodama i očuvanju okoliša. Također ekološki osvještene majke planiraju trudnoću i život do poroda na drugačiji način. Dolazi do povratka prirodne trudnoće gdje se ne konzumiraju lijekovi. Roditelji će prema novom trendu u prosjeku imati dvoje djece jer se taj broj smatra idealnim. Televizija i filmovi bi mogli pasti u zaborav. Većina ljudi smatra da je igra s djetetom bolja od gledanja crtića i igranja igrica. U nastavku donosimo 5 trendova za roditeljstvo u 2020. godini.

  1. Djecu treba učiti aktivizmu i ekologiji, ona su također prirodno svjesnija i povezanija sa Zemljom.
  2. Prirodna tudnoća bez ultrazvuka, lijekova protiv bolova i minimalni liječnički pregledi. S jedne strane liječnici se boje ovakvih trudnoća i upozoravaju na rizik.
  3. Mijenjanje plastičnih igračaka drvenima, također igračke koje razvijaju kreativnost i stvaranje. Izbjegavat će se pelene i odjeće koje sadržavaju plastiku.
  4. Pravilo 20 – znači da se svaki dan roditelj posveti 20 minuta djetetu da ga sasluša pojedinačno i fokusirano. To obitelj zbližava.
  5. Majke rade dnevni plan prema satima, organiziranost je na visokom stupnju i detaljno se obrađuje plan aktivnosti za cijelu obitelj. Zna se točno kada će se prati rublje, kada se radi ručak, kada se izlazi u park ili šetnju i slično.

Autor: Andrea Štimac