REKREACIJA

REKREACIJA2019-10-30T07:31:56+01:00

Zašto je svakodnevno kretanje postalo mit?

Ljudi su postali vrlo skloni nalaziti isprike za to da ne mogu odvojiti 10 minuta dnevno ili 3 puta tjedno po 30 minuta da bi svoje tijelo držali u formi.” Evo, sad ću “čuje se izrazito često, ali rijetko tko zapravo i”hoće”!

U proljeće se onda pojavi panika jer moramo izgledati TOP na plaži ili uz bazen. Ali ne čujem  izjave koje upućuju na važnost redovitog kretanja za naše psihofizičko stanje. Mnogi od mojih kolega su već opisali te vesele hormone sreće (endorfin, serotonin)  koje po tijelu putuju uslijed tog vježbanja! Zar nije to najbolji motivator za rekreaciju ? Biti sretan! Osjećati se ugodno u svom tijelu! Osjećati se mlad i pun života ! Zašto je većini najvažnije da”izgledaju dobro”?

Moja je velika želja vratiti vam ljubav prema svom tijelu i pronaći smisao u rekreaciji kao izvoru sreće za naše dušu uz pozitivnu nuspojavu zdravo-izgledajućeg tijela! Vrijeme je da rekreaciju doživljavamo psihički i kao poboljšanje kvalitete života! U najboljem slučaju, kombinirajte socio-emotivne potrebe druženja i bavite se redovito nečim s partnerom ili bliskim prijateljima što će vam dodatno aktivirati i sinergiju! Lijepo je dijeliti sreću s drugim! A ponekad je još ljepše smijati se od ponosnog umora uz piće nakon badmintona, nogometa ili sl.

Isto kao prehrana, možemo reći da je tjelovježba, odnosno rekreacija od iznimne važnosti za naše fizičko stanje koje uvijek utječe također na naše duševno raspoloženje. Zašto je čovjeku, koji u prosjeku 6h provede na svom mobitelu toliko teško prisiliti se barem 15 minuta dnevno  posvetiti se  onom što je zapravo najbitnije održavati aktivnim i zdravim; našim tijelom? I kako to promijeniti i uvesti u rutinu, to ćemo također pojasniti u našim radionicama.

ČITAJ NAŠE KOLUMNE

Vrste chakri

2020/01/23|

Najčešće govorimo o sedam glavnih chakri koje su smještene u sredini tijela, a raspoređene su odozdo prema gore. One djeluju na zdravlje materijalnog tijela i duha. Svaka charka povezana je s odgovarajućim organima, žijezdama i spletovima živaca. Svaka chakra ima svoju prednju i stražnju

Chakre za početnike

2020/01/23|

Riječ chakra znači kotač. Postoji više tumačenja sa znanstvenog i duhovnog te religijskog stajališta što su chakre. Smatra se da su one energetski vrtlog smješten u ljudskog auri. Često se opisuje i kao organ koji prima energiju izvana i usmjerava ju dalje u organizam.

Mindfulness programi

2019/11/26|

U današnje vrijeme sve veći broj sportaša i trenera uključuje mindfulness u svoj redoviti trenažni proces. Ovo je 5 glavnih razloga zašto bi svaki sportaš u svojoj sportskoj karijeri trebao primjenjivati mindfulness: 1. smanjenje anksioznosti 2. poboljšanje fokusa i koncentracije 3. brži i lakši