Seksualni odnosi događaju se na drugačijim razinama fizičkog spajanja, poriva, emocionalne povezanosti i same duhovnosti.
Seks se odnosi na spolni odnos između dvije osobe koje su emocionalno vezane više ili manje, dok je vođenje ljubavi iskustvo koje nadilazi seks s osjećajima, a radi se o potpunom fizičkom i duhovnom zadovoljenju potreba.

Seks

Sam seks ima puno varijanti, on može biti jednokratan, trenutni, a može se prakticirati kao potreba gdje partneri isključivo zadovoljavaju svoje porive. Iz njega se također može i razviti nešto više, ali nije nužno. Ovdje je potrebna otvorena i iskrena komunikacija, koja se događa na nivou užitka. Samo iskrenost i otvorenost mogu otvoriti vrata k novim zadovoljavajućim iskustvima.

Prilikom samog seksa, partneri nakon njega često nemaju potrebu za maženjem, pričanjem ili razmjenjivanjem nježnosti. Čisti seks je često egoističan i služi za postizanje vlastitog cilja. Ne rijetko nas čini još više “gladnijima” i ne umiruje naš um. Požuda je kratkotrajna i takvi odnosi brzo nestaju.

Vođenje ljubavi

Ono se odvija na višoj razini-tjelesnoj, emocionalnoj i duhovnoj. Potrebno je u potpunosti se emocionalno otvoriti i predate se. Vođenje ljubavi sastoji se od razmjene iskustava, povezanosti, pozitivne energije i otvorenosti partnera na svim razinama veze. Kada sve osjećaje, želje i čežnje unesete u svoj seksualni odnos, tada vodite ljubav.

Vođenje ljubavi najčešće se događa unutar veze ili braka, ali također može se dogoditi i nakon kraćeg poznavanja, ako su partneri izrazito kompatibilni i na istoj vibraciji. Kod vođenja ljubavi pazimo na osjećaje druge osobe, te važno nam je kako se ona pored nas i s nama u odnosu osjeća.

Ljubav nas inspirira, podiže i obogaćuje.

Vodite ljubav i osvijestite njezinu važnost, ljepotu i senzualnost.


Autor: Andrea Štimac