Svi smo se pomalo odmaknuli od prirode i njezinih načela. Važnost dajemo nametnutim stvarima kao što su poslovi, obveze, stres i informacije raznih vrsta s kojima se sve više zatrpavamo.

Većina nas u svojoj svakodnevici sve manje traži odgovora u prirodi i sebi. Međutim to je ono što je naša priroda i čemu se trebamo vratiti. Svi odgovori u nama su samima, naša intuicija i unutarnja mudrost uvijek nas prate, ali ih često zanemarujemo.

Priroda u cijelosti jedna je od najvećih fenomena, nadopunjuje se sama, iskorištava svoje resurse bez da proizvodi ikakav višak ili otpad. Ona je ta od koje možemo učiti na koji način trebamo biti svjesni prostora u kojem živimo. Mi smo odgovorni za naše livade, dvorišta, puteve, krajolike, obale i otoke. Mi njima pripadamo, a ne oni nama.


Biti umjeren, odgovoran i usklađen s prirodnim zakonima od velike je važnosti. Ovaj stil života koji svi zajedno vodimo kao društvo, nažalost neodrživ je i štetan za našu planetu i za nas same. Hiperprodukcija svega i svačega, nagomilavanje stvari, štetnih materijala i plinova, samo su dio onoga što nam se vraća kroz klimatske promjene i transformaciju naše planete.

I bez imalo edukacije i istraživanja znamo što je korisno i dobro, a što je štetno i opasno. Unatoč tome dozvoljavamo i dio smo društva koje kupuje i koristi upravo ono što nije u skladu s našim potrebama i posljedicama.

Za one koji žele više informacija o usklađivanju s prirodom i prirodnim načelima, preporučujemo dr. Jacqueline Hobbs, poznatu kao Oracle girl, koja na poseban način govori o velikim promjenama u društvu koje nas čekaju, te usklađivanju s prirodom.

Više o interesantnoj i posebnoj antropologisti saznajte na njezinom you tube kanalu:

https://www.youtube.com/c/OracleGirl


Autor: Andrea Štimac