Velike kompanije u Hrvatskoj imaju postavljene sisteme praćenja radne uspješnosti i sustava bonusa i nagrada, te razvoja karijere. U takvim sistemima je sve uspostavljeno i ide po procedurama pa je za takve nepotrebno razmišljati o ovom pitanju.  

A što se tiče tvrtki koje nemaju tako dobro razrađene HR procese, rekla bi da je to pojedinačna stvar i stvar procjene svakog pojedinca. U svakom slučaju, ako razmišljaš o tome da bi ti firma trebala dati veću plaću, ako imaš temelj, razlog, rezultate koje ćeš iskoristiti u pregovorima za povećanje plaće, onda je vrijeme za razgovor o tome sa šefom. Argumenti za povećanje plaće moraju biti čvrsti, neosporivi, dokazivi, pozitivan financijski rezultat tvrtke na osnovi rezultata tvog rada na papiru i na računu tvrtke, i onda niti poslodavac neće moći odbiti tvoj zahtjev. 

No, nije sve u gotovini. Ako ti poslodavac neće povećati plaću, možeš ga tražiti i neke druge beneficije od rada, kao npr. službeni auto, službeni mobitel, više dana plaćenog godišnjeg odmora, plaćeni wellness ili fitnes program, godišnja karta za kino ili kazalište, plaćeno putovanje u neku egzotičnu zemlju. I to je kompenzacija za rad. Uglavnom, budite naoružani argumentima rezultatima svog rada i fleksibilni u pogledu načina naplate.


Autor: Mirta Škaljac