Anđeli su prenositelji poruka božanske ljubavi koje su tu da nam pomognu kada god to zatražimo.  Svatko od nas ima svog anđela čuvara ili više njih.  Anđeli često dolaze i odlaze iz naših života, ali uvijek su tu da nas vole bezuvjetno, da nam pomažu da ostvarimo unutrašnji mir.

Smatramo da naše crkve mogu puno pridonijeti vašem duhovnom razvoju, ali također neovisno o religijskim uvjerenjima s anđelima možete komunicirati, osvijestiti njihovo prisustvo i zatražiti pomoć.  Možete se na glas pomoliti, napisati svoju molbu ili reći što želite.

 Anđeli komuniciraju na različite načine.

 Jedino što trebate je otvorenog uma osvijestiti njihovo prisustvo i dati će vam jasan znak na vašu molitvu.  Anđeli komuniciraju putem nizova brojeva, glazbe, filmova, situacija kojom svjedočite, perima, novčićima i na razne druge načine o kojima ćemo vas naučiti u narednom periodu.

 

Anđeli su važni u sve tri religije:

  1. u kršćanstvu se pojavljuju kao duhovna bestjelesna bića koja imaju osobnost i slobodnu volju, oni ne pripadaju našem prostoru i vremenu ali mogu djelovati uz nas. Uloga anđela je slavljenje Boga i prenošenje poruka ljudima, a organizirani su u hijerarhiju.  Jedna skupina anđela nazivaju se arhanđelima, među kojima su najpoznatiji Mihovil, Gabrijel, Rafael i Uriel, koji se spominju u Bibliji.
  1. I židovi vjeruju da je svijet naseljen anđelima i ljudima.
  1. U Islamu ih nazivaju Melek, “poslanik” i vjeruje se da su bezgrešna duhovna bića stvorena od svjetlosti (Nur) kako bi služila Alahu.  Meleci su bezgrešni, ne jedu,  ne piju nisu muškog ni ženskog roda, stvoreni su od svijetla i žive od veličanja Boga.

U anđeoskoj hijerarhiji posebno mjesto imaju anđeli čuvari, nebeski glasnici koji prate ljude u svakodnevnom životu i pomažu im u trenucima krize te ih štite.

Mnogima je prva molitva koju su u životu naučili upravo “Anđele, čuvaru mili” ali kao odrasli pomalo zaboravljamo na moć koju anđeli mogu imati u kreiranju naših života.

Otvorite svoje srce, zatražite pomoć anđela i osluškujte odgovor koji će vam zasigurno stići.


Autor: Andrea Štimac