Kako doći do željenog posla i da li to ovisi o gospodarskoj situaciji u kojoj se nalazimo? Za mene su to dvije nepovezane priče. Ja sam osobno otišla iz tvrtke sa super pozicije i sigurne plaće da bi slijedila svoje snove i tako pokrenula svoju tvrtku. Slažem se i s time da nemamo svi iste prilike, ali da bi se trebali opravdavati s lošom gospodarskom situacijom u potrazi za poslom iz snova, to nije istina. Znam i za druge pozitivne primjere u kojima su ljudi dali otkaz s pozicija za koje su osjećali da trebaju ići dalje i vrlo brzo su im se otvorile nove prilike, bolje prilike, puno bliže njihovom poslu iz snova.

S druge strane što je posao iz snova, to je pitanje koje bi si svatko pojedinačno trebao postaviti. I onda na sve to ne očekivati da će na poslu cvasti ruže I dijeliti se biseri. Nema radnog mjesta gdje rezultati padaju s neba i na kojem se ne treba truditi I raditi. Dapače, ako isključivo svojim radom dovodimo do rezultata, onda je taj karijerni put i težak, i naporan, i stresan, i zamoran i svakakav. Nemojmo se zavaravati da je karijera laka. Možda će se to činiti ljudima sa strane, ali svatko tko je gradio karijeru i te kako zna da je to puno energije, puno truda, puno ulaganja u sebe, novca, vremena.

I sad, ako to sve okrenemo u smjeru gledanja pronalaska posla iz snova, onda je po meni samo pitanje koliko nešto volimo, ali istinski volimo raditi. Jer je u pravilu to isto kao u braku ili vezi, bit će tu i uspona i padova, i lijepih i grdih perioda, i navlačenja i popuštanja, i dobitaka i gubitaka. Sve je to dio posla I života. Ali ako znamo da to je naš posao iz snova, da je to posao koji zaista volimo i želimo raditi, da je to posao koji je dio nas, koji nas ispunjava, obilježava, usavršava, daje nam izazov, daje nam priliku za razvoj, i ako nam s druge strane omogućava da zadovoljimo svoje egzistencijalne i životne potrebe, onda definitivno imamo dobitnu kombinaciju I onda stvarno možemo reći da imamo posao iz snova. I vratimo se na početak, put ka poslu iz snova ne ovisi o gospodarskoj situaciji. Ako ovisi, odnosno ako tvrdimo da ovisi, onda su to po meni samo opravdanja koja nam služe kako bi sebi i okolini objasnili naš neuspjeh.

Situacija na tržištu takva da mnogi poslodavci ne isplaćuju redovno plaće, postavlja se pitanje opstanka mnogih malih i srednjih kompanija i iz tog razloga se i zaposleni u takvim kompanijama prijavljuju češće i više na natječaje drugih tvrtki. Danas više nije ključno pitanje koliko je visoka plaća, već da li ju poslodavac redovno isplaćuje i koliko je neka kompanija sigurna i stabilna u svom poslovanju. No, ako si ekspert u nekom području, ako imaš specifično znanje iz branše, ako se po nečemu razlikuješ od drugih, ako imaš super kreativan CV, ako si napisao personaliziranu zamolbu za posao, ako imaš svoju web stranicu sa svojim poslovnim dostignućima i radovima, ako imaš video CV, ako se na bilo koji način razlikuješ od mase, onda je i slanje otvorenih molbi rješenje za tebe. Moraš se na neki način izdvojiti od mase kandidata koji se prijavljuju i na otvorene natječaje i otvorenim molbama. A da će otvorena molba koja se po ničemu ne razlikuje od drugih donijeti rezultate, mislim da je to nerealno za očekivati, jer su s druge strane poslodavci zatrpani razno raznim ponudama za zapošljavanje koje prime na e mail, ili im dođu u pošti, ili ih neko zove za nekog svog poznatog, prijatelja, suradnika. Uglavnom, mišljenja sam da se danas treba okrenuti kreativnim i inovativnim rješenjima izrade životopisa i zamolbi za posao, jer se na neki način osoba mora izdvojiti i prepoznati u masi informacija koju danas primaju HR-ovci ili ti osobe koje rade na selekciji i odabiru kandidata za posao.


Autor: Mirta Škaljac