Reorganizirajte svoje prioritete!

Ako ste mama poput mene, možda znate da samo želimo sve najbolje i učinimo sve što je moguće da se naša obitelj osjeća dobro. Ako ste to smislili redoslijedom prioriteta, prvo dođu djeca, onda partner, pas, ostatak obitelji, pa prijatelji i na samom kraju vi. Ovdje nešto nije u redu ili kako to vidite?

Na engleskom jeziku postoji divna izreka: „happy wife, happy life.“ U prijevodu to znači nešto poput „sretna supruga, sretan život.“ Upravo ta izreka je puna istine: kad je žena sretna, tada je i njezino okruženje sretno. Sve je na nama!

Savjet 1: 

Takav redoslijed prioriteta, gdje se nalazite na samom kraju, može funkcionirati neko vrijeme i nekako sve funkcionira za ostale, ali sve ima svoju cijenu i ako na vas ne obraćaju pažnju, to znači da živite s puno stresa, da se teško opuštate i tako jedva percipirate sebe.

Da ne spominjem fantastičan seks koji je možda već odavno nestao, a i onih 5 savjeta iz ženskog časopisa je možda pomoglo samo kratkoročno, sve dok se niste vratili „staroj i poznatoj tehnici“, jer se kao većina ljudi ne volite previše dati izvlačiti iz zone komfora.

Budite zahtjevnija! Budite diva! Ne kažem da biste trebali mutirati u pretjeranu filmsku divu. Mala diva zapravo se nalazi u svakoj ženi! To je malo poput otkrivanja rasne žene u sebi što smo nažalost kroz odgoj iz srama od svoje vlastite prirode smanjile.

Važno je da uzmete svjesni “time-out” samo za vas, a to je vrijeme kada se morate odmoriti i samo ste usredotočene na sebe. Učinite nešto što vas opušta u to vrijeme. Nešto što je dobro za vas.Ne objašnjavajte zašto, čemu i sl. Samo redovito učinite nešto poput ovog: odite na planinarenje, u šumu, u saunu, poklonite si masažu ili si priuštite dugu kupku, pročitajte knjigu u kafiću u gradu ili meditirajte! Samo je važno naći vremena da se od svakodnevnog stresa maknemo i umirimo! 

Kad se žene odmaraju u svojoj vlastitoj zen sredini, opuštene i uravnotežene, imaju nevjerojatnu auru koju muškarac vrlo dobro opaža. Kad se žena brine o sebi, zna svoju vrijednost i to ju čini nevjerojatno seksi.

Postoji nevidljiva snaga privlačnosti koja se ne može staviti u riječ! Stoga, preuredite prioritete, vodite računa o svojim potrebama, opustite se i prepustite se “seksi mački” iznutra.

Savjet 2. 

Budite ponosni na sebe i svoje tijelo!

Toliko je žena nesigurno i sumnja u svoje tijelo. Negativne poruke putem medija i društva navele su nas na to da vjerujemo da postoji samo jedno savršeno tijelo. Da bismo to postigli, moramo mnogo učiniti i iznova i iznova preoblikovati svoje prirodne linije (obline ili ravnine) tijela. Sjetite se koliko ste dijeta već napravili. Sjetite se samo grižnje savjesti kada jedete ukusnu tortu! Prestanite si to raditi. Slavni glumac Sir Anthony Hopkins izjavio je jednom prilikom ovo:

“Odavde nitko od nas ne izlazi živ. Dakle, prestanite sebe tretirati kao suvenir. Jedite ukusnu hranu. Hodajte po suncu. Skočite u more. Recite istinu i nosite svoje srce na jeziku. Budite blesavi. Budite ljubazni. Budite smiješni. Nema vremena za ništa drugo. “ 

U pravu je potpuno.

Zato: Ponosite se svojim divnim ženskim tijelom! Seksi smo najviše kada smo zdrave i kada se osjećamo ugodno u svojoj koži! A da bi ovo uspjelo, promijenite svoja uvjerenja i obrasce razmišljanja. Ponovno programirajte svoj mozak. Učinite to. Imate divno tijelo. Ne dopustite nikome da vam kaže drugačije.

Jedinstveni ste na ovoj planeti. Vaše je tijelo remekdjelo!Budite ponosni na njega. Pogledajte se u ogledalo i budite ponosni na stražnjicu, grudi, bedra, oči, ruke, stopala, uši. Sve! Mantrajte si:”Lijepa si i seksi si na svoj poseban način!”

I kad shvatite koliko ste divni, to osjećaju i drugi ljudi. Muškarac ima vrlo dobro razvijene urođene antene za to. Kada kaže: „Lijepa si!“, to on stvarno misli. Zašto bi lagao? Odabrao je odavno baš vas! Istina je da se ne bi svidio njemu, oženio/hodao bi s drugom ženom.

Stoga prihvatite priznanje jer je istina. Prestanite se mučiti i nemojte dalje omalovažavati sebe. Lijepi ste!

Baš takva kakva ste sada! Možda vaš partner/suprug samo čeka da se konačno s njim složite!


Autor: Sonja Bajić