Kada bi naše oči vidjele dušu umjesto tijela, koliko bi samo naši ideali ljepote bili drugačiji.
Ako smo pozitivni, radosni i otvorenog uma, na sve ćemo gledati drugačije. Nasuprot tome netko tko živi iz straha, tjeskobe ili negativnosti, u svemu će pronaći loše, kritizirat će i ispravljati. Prava ljepota dolazi iz unutrašnje ljubavi prema svemu što nas okružuje i prema prihvaćanju različitosti.

Često se identificiramo s tijelom, mislima, obrazovanjem ,poslom. Međutim mi to nismo. Mi smo život u cijelosti, energija, duh, duša i najvažnije svjesnost koja je došla istražiti ljepotu svoje duše kao i onih koje nas okružuju.
Prava ljepota nije na licu ili tijelu, ona se nalazi u srcu, osobnosti, karakteru i našim djelima. Da privlače nas oni koji se ističu u fizičkoj ljepoti, no treba odlučiti kada tome davati važnost a kada ne.

Naše društvo momentalno je opsjednuto s vanjštinom i izgledom i dovedeno je do mogućnosti da se svaki i najmanji nedostatak promijeni. Ti standardi ljepote sve više pretvaraju pogotovo žene u identične figure, gdje se više ne ističe raznolikost i prirodnost. Nose se iste frizure, operiraju se dijelovi lica ili tijela na identične načine i postižu identičan izgled. Želimo li zaista svi izgledati isto?! Ljepota života upravo je u različitost kako fizičkoj, tako i duhovnoj. Pravi ideali ljepote trebali bi se gledati bez uspoređivanja, bez fokusa na nedostatke.

Ono što vidimo u drugima, odraz je naše duše. Ono što sam ja rekla govori o meni, a ono što si ti razumio govori o tebi.


Autor: Andrea Štimac