U moru edukativnih poslovnih knjiga, svakako jedna koja se ističe je knjiga autora K.A. Nordstroema i J. Ridderstraalea “Funky business zauvijek: Kako uživati kapitalizam”.

Prvi autor je predavač međunarodnog poslovanja u Stockholmu gdje predaje korporativnu strategiju I globalizaciju., dok drugi predaje u Centru za napredne studije, us istom gradu. Obojica se smatraju predvodnicima novog naraštaja europskih poslovnih “gurua”.
Autori se kao govornici traže više nego ikada, a rangirani sun a 9 mjestu između pedeset svjetskih gurua ekonomije.

Razmislite o prošlosti. U mračnim danima, poslovanje se vrtjelo oko nošenja sivog odijela i kravate. Korporacije su živjele u monotonom svijetu. I tada, stvari su se promijenile. Siva nije bila više jedina boja. Bilo je obilje različitih boja, izbora, izazova, konkurencije, kriza. Korporativno svijet je otkrio funkines. Kada se njihova prva knjiga, “Funky Business”, pojavila 1999. godine, odvela nas je u novu višebojnu korporativnu paletu. Ohrabrila je svjetske menadžere da uzmu sprej kantice boje i stvore najhrabrije i najsvjetlije uzorke .

A sad – funksteri su se vratili kako bi vidjeli da li su njihove ideje izdržale test vremena. I svijet se predao. Do danas, «Funky Business zauvijek» je objavljen u prijevodu na 25 jezika u više od 30 zemalja. Proglašen je jednom od najboljih poslovnih knjiga svih vremena i prodaje se u rekordnom broju u cijelom svijetu. Kao i njezin prethodnik, knjiga “Funky Business zauvijek” je izazovan i provokativan manifest svijeta poslovanja.

Ona nudi prodorne uvide i inteligentne komentare kako bi pomogla menadžerima pri kretanju po burnim morima uspona i padova današnjeg poslovanja. Uvijek provokativne, uvijek sporne, njihove ideje vas mogu nasmijati, uzbuditi, natjerati da škrgučete zubima, klimate glavom, dići vam kosu na glavi, ali jedno je sigurno – učinit će da se zamislite.

Knjigu preporučujemo poduzetnicima kao i onima koji to žele postati.


Autor: Andrea Štimac