Energija naše duše je ljubav. Što je u nama više ljubavi, to smo sretniji i energičniji. Kada smo zaljubljeni, osjećamo taj polet i lakoću.
Potrebno je shvatiti kako energija kroz nas prolazi. Na fizičkom nivou, energiju dobivamo iz hrane u obliku masti, protein i ugljikohidrata. Na suptilnom nivou energiju dobivamo iz Svemira, iz okoline i od ljudi. Energiju apsorbiramo na nivou koji odgovara našim vibracijama. Naše emocije posjeduju određenu energetsku frekvenciju. Vibracijama koje emitiramo privlačimo situacije.
Misli i emocije nose u sebi energiju. Negativnu energiju koja je u nama možemo transformirati u ljubav.
Živjeti u harmoniji, prihvaćajući realnost takva kakva jest, daje osjećaj sreće i mira. Živjeti u trenutku, sada, jedan je od najvećih izazova, ali i mudrosti spiritualnog svijeta.

Davanje i primanje

Da bi se održao stalan protok energije, potrebno je davati i primati. Što više ljubavi dajemo, to nam se više i vraća. Prihvatite ljubav koja vam se daje i budite svjesni i zahvalni na njoj.
Svi smo dio Svemira. Potvrđujući sebe ili bilo koga, potvrđujete Svemir. Ne prihvaćajući i ne voleći sebe, ne prihvaćate tu božansku česticu, to jest ne prihvaćate Boga. Da biste u potpunosti voljeli Boga, morate zavoljeti sebe.
Duša je dolaskom na ovaj svijet izabrala rasti i spoznati prave vrijednosti . Rastemo kroz situacije, a najveći učitelji su upravo one najbolnije i najosobnije prirode. Koliki smo čovjek pokazuju naša dijela prema drugima, te razumijevanje i tolerancija različitosti.
Uvijek izaberite djelovati kroz ljubav i u ime nje. Što god radili, tražili ili željeli, s njom se transformira najveće dobro za Vas.


Autor: Andrea Štimac