Anahata je 4. glavna chakra koja se nalazi u blizini srca i po kome je dobila ime srčana chakra. U prijevodu znači “neoštećen” ili “neprekidan” što se odnosi na otkucaje srca. Njezina boja je zelena i simbolizira harmoniju, zdravlje i kreativnost. Ispravan rad ove chakre omogućuje nam da spoznamo pravu ljubav, prvenstveno onu prema sebi, a potom i onu prema drugima. Uz to se veže iskrenost, humanost, prisnost, tolerancija, suosjećanje, osjećaj pripadnosti i zdravo rasuđivanje. Bez tih osobina, ljudi ne bi bili otvoreni za prihvaćanje i komunikaciju te za stvaranje ideja, razmišljanja i kompromisa.

Kada se ona nalazi u harmoniji i balansu, pruža nam osjećaj smirenosti, opuštenosti i slobode. Potrebno je izbalansirati i osloboditi protok energije na svim ostalim čakrama, posebno s onim nižim. Srčana chakra ima velik utjecaj na naš odabir životnog puta.

Aktivacije energije srca

Fizički svijet, uključujući i naše tijelo, napravljen je od električnih i magnetskih polja energije. Poznato je da je ljudsko srce najjači generator električnih i magnetskih polja tijela. Znanstvenici su dokazali da je električno polje srca 60 puta jače od elektro polja mozga. Također je dokazano da srce ima 5000 puta jače magnetsko polje od mozga. To ljudsko srce čini vrlo moćnim.

Srce ima svoj živčani sustav s kojim može osjetiti, pamtiti i obrađivati emocije iz okoline i mozga. Ono dekodira energiju koju prima, a sa svakim otkucajem srca, prenosi te impulse u mozak kako bi ih protumačili i djelovali. Srce je osjetilno-osjećajan organ koji nas vodi da bismo napravili izbore koji poštuju našu istinu. Energija srca utječe na našu sposobnost da učinkovito privučemo ono što trebamo i želimo. Razumijevanje toga može nam pomoći da privučemo kvalitetu života kojom težimo.

Tajna za kreiranje željene stvarnosti krije se upravo u energiji srca i aktivaciji inteligencije srca. Srce i njegova mudrost uvijek znaju odgovore i komuniciraju putem intuicije i osjećaja. Probuđeno srce nadahnuto je s mudrosti i inspiracijom. Vrijeme je da čovjek osvijesti svoju moć, da njeguje svoje osjećaje i krene u stvaranje uspješne budućnosti.

To je definitivno put kroz srce.


Autor: Andrea Opačak