Sve vidljivo u ovom materijalnom svijetu, postoji kao posljedica toga što se događa u duhovnom svijetu.
Svi želimo biti sretni, ispunjeni i živjeti harmonično. U nastavku donosimo 7 duhovnih zakona, putem kojih možete svjesnije i odgovornije donositi odluke i utjecati na svoj put.

1. Zakon sjetve i žetve

“Ne varajte se: Bog se ne da ružiti; jer što čovjek posije ono će i požnjeti.” (Biblija: Galatima 6,7).

Jedan je od najvažnijih duhovnih zakona. Poznat je i kao “zakon uzroka i posljedice”.
Što god radite, mislite ili želite, emitira se i vraća u Vaš život. Sve što radite drugima, ustvari radite sebi. Ako su Vam misli negativne, primjećivati čete negativne stvari i događaje. Ako dijelite ljubav prema sebi, ljudima i životu, svjedočit ćete upravo tome.

Darujući nekome osmijeh, dobivate dobro raspoloženje tijekom cijelog dana. Ako donirate barem kunu, sigurno će vam se vratiti financijski, ali u višestrukom iznosu. Sve ono što date nekome, vraća se u vaš život barem dvostruko.

2. Zakon stvaranja

” I stvori Bog čovjeka po obličju svom, po obličju Božjem.” (Biblija: Postanak 1,27)

Prvo se nešto stvori u mislima u obliku ideje. A potom prelazi u fizički svijet putem manifestacije. Zato je od velike važnosti da partite što mislite i da reagirate na svoje impulse.

Prema istraživanjima, tijekom dana kroz ljudsku glavu prođe oko 10.000 misli. Vrlo često se ljudi samo brinu i razmišljaju o problemima i obavezama. Potrebno je razmišljati poticajno i kreativno, te tako stvarati divnu realnost.

3. Zakon poniznosti

“Bog se protivi oholima, a poniznima daje milost.” ( Biblija: Jakov 4,6)

Da bi se krenulo naprijed, ponekad je dovoljno umiriti svoj um npr. tijekom meditacije. Upravo u tom spokoju naći ćemo rješenje i pravac za novi put.

Logički, analitički pristup često nam nudi stress zbog kojeg izgorimo ili donesemo krive odluke.
Ne može se postići sve što želimo i na način na koji smo si mi zacrtali.
Nismo svemoćni, ali jesmo moćni. Trebamo moći primiti u svoj život milost tj. nezasluženo dobro.

4. Zakon zahvalnosti

” Na svemu zahvaljujte; jer je to volja Božja.” (Biblija: 1. poslanica Solunjanima 5,18)

Naučite primijetiti sve što imate u životu i osvijestite važnost toga. Sreću treba tražiti u malim stvarima. Zahvalni možete biti baš uvijek, jer oko nas se nalazi puno toga što prihvaćamo zdravo za gotovo.
Zahvalite za hranu koju jedete, za vodu kojom obavljate higijenu, za miran san i čistu savjest. Razloga ima puno.

5. Zakon ljubavi

” Ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, činite dobro onima koji na vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone.” (Biblija: Matej 5,44)

Čuda se događaju kada odlučimo pomoći onima koji su nas povrijedili ili nisu zaslužili našu ljubav i pažnju.

Nesebična ljubav jedna je od najviših emocija i vibracija. Lako je voljeti one koji su dobri prema nama ili dio naše obitelji. Te su stvari prirodne i urođene. Ali nije lako posvetiti pažnju i čiste namjere onima koji nisu zaslužili našu ljubav.

6. Zakon opraštanja

“Opraštajte, i biće vam oprošteno.” (Biblija: Luka 6,37)

Sila praštanja je jedna od najjačih. Prilikom opraštanja nekome tko vas je povrijedio, vi odbacujete opterećenje koje vas sputava da krenete dalje i budite sretni.
Oprostite i živite sretni i slobodno!

7. Zakon vjere

” A vjera je tvrdo pouzdanje u ono, čemu se nadamo, osvjedočenje o onom, što ne vidimo.” (Biblija: Jevrejima 11, 1)

Uvjerenja podsvjesno kreiraju našu stvarnost. Vjera i ono u što vjerujemo naći će se u našoj svakodnevni, htjeli mi to ili ne.
Vjerujte u dobro, radite dobro, širite ljubav i brigu za druge. Vjerujući u mir, imat ćete mir. Čuda se događaju kada vjerujemo i kada se prepustimo životu s punim povjerenjem.


Autor: Andrea Štimac