Mnoge promjene su svuda oko nas. Većina njih nam se ne sviđa, ali pozadina svega toga jest vrijeme u kojem živimo, vrijeme tranzicije i evolucije. Mnoge religije i kulture govore o ovom vremenu kao o vremenu kaosa, kolapsa i rušenja. No nakon odlaska svega sto nam vise ne sluzi dolaze nove stvari, novi izazovi i novi načini na koje ćemo živjeti.
Mnogi u svojim životima upravo sada doživljavaju velike tragedije, borbe, izazove, kako financijske, tako i zdravstvene ili obiteljske. Ti izazovi popraćeni su uz patnju, neizvjesnost, strahove, bol i ne sigurnost. Taj period može kratko trajati, no može trajati i duži period, poput par godina. On se naziva tamna noć duše i u konačnici predstavlja čišćenje našeg duha i duhovnu evoluciju koja nas priprema za najvažniji period našeg života.
Tamna noć duše je razdoblje ekstremnog meteža, u kome naši životi budu kaotični i naša svijest dotakne dno. Ova serija loših iskustava pojavljuje se da bismo osvijestili i očistili sebe od tame koja je duboko u nama , te da bismo ispunili svoju najvišu svrhu. Suočavanje sa svime, oslobađa nas i tjera da realiziramo svoj pravi potencijal.
Najvažnija lekcija tamne noći duše dolazi kroz zahvalnost i božanski red. Kroz osjećaj zahvalnosti koji ubrzava naš razinu uspjeha i vidimo kako se svaki događaj u našem životu dogodio upravo onako kako se dogodio da bismo otvorili put ka spiritualnom rastu. Tako se pripremamo za najvažniji period s potpuno novom perspektivom i zapažanjem i to bez straha i sumnje. Na kraju puta ostajemo u miru sa svojom prošlošću i kreiramo budućnost bez očekivanja. Stječemo razumijevanje smisla i vjeru u veliki plan koji je Univerzum priredio za nas ili koji je naša duša došla ovdje to iskusiti.
Svatko od nas prolazi ovaj put na svoj, specifičan način. To su takozvane porođajne muke, nakon čega slijedi spoznaja o vlastitim moćima, jačini, jasnoći i realizaciji vaših snova.  Biti promatrač svega i znati da je sve iskrojeno za naše najveće dobro, također je rezultat ovog perioda.

Autor: Andrea Štimac