Živimo u vrijeme kapitalizma i materijalizma, no najveća tajna nalazi se upravo u suprotnome. Vodstvo nije stvar vladanja već služenja drugima. Kad dajete drugima, u vašem životu nikada neće nedostajati onoga što je dobro i što vam je potrebno. Služenje propagiraju sve svjetske religije, a posebno se ističe bezuvjetna pomoć potrebitima. U današnje vrijeme, ljudi često zaborave vidjeti čovjeka kojem je potrebno pomoći. Ponekad to može biti bliska osoba, prijatelj ili član obitelji. No ponekad je to potpuni stranac. Ono što je naša zadaća, upravo je prepoznati potrebu drugih i reagirati.

Ponekad prijatelj treba naš savjet, ponekad našu prisutnost, a ponekad našu podršku. Isto tako, naš susjed najvjerojatnije neće tražiti ali bi mu dobro došla pomoć oko odlaska u dućan po namirnice. Prezauzetim majkama možete pomoći da pričuvate dijete na par sati dok ona obavlja nešto za sebe. Primjera ima bezbroj, a na nama je da svjesno i savjesno vidimo kome bi mogli pomoći.

Biti velik zaista znači služiti, služimo u svakodnevnom životu i svojim radom odnosno na mjestu gdje smo zaposleni doprinosimo zajednici. Služiti možemo svjesno i nesvjesno. Radom na sebi možemo primijetiti ljude oko sebe koji ne traže pomoć, ali im mi možemo pomoći. Na nama je da otvorimo oči i u doticaju s ljudima prepoznamo njihove potrebe.

Budite veliki i služite bezuvjetno drugima!


Autor: Andrea Štimac